Friday, April 06, 2012

'turun' tanda dah...





hanye darah coklat-tak pekat pon..dan tak banyak...
saat ni..aku masih kat opis lagi..
ok..?? yup..aku masih ok...mungkin sebab dah bersedia...
mungkin sebenarnyer memang ini yang aku harapkan..
jadi..aku lebih relaks sekarang..
tak de lagi drama kat opis macam mase kene false alarm kat opis ni ritu..huhu


tunggu Fared datang amik aku-lepas jumaat..
sebab sekarang die kene setel keje yang lagi sikit kat site bangi-sikit jer lagi..
aku tak kisah sebab aku rase boleh bertahan lagi..
eerr...ade ar sikit sakit pinggang ke belakang...
keje..??alhamdulillah..tak de ape nak dirisaukan..
kalau nak tunggu habes..memang tak akan habes..
selagi pergi kerje-selagi tu akan ade kerje..
jadi kene redho lepaskan semua-ngan tenang..huhu...


nebes..?? harus ar..
tapi dalam mase yang same..aku dah sedia redho dan bersedia tuk lalui semua ni..
cume mohon agar dipermudahkan semua...
kejap lagi nak balik-patah balik ke rawang kejap..
nak kemas rumah sikit-hangkut luggage..
kucen aku si Rezqi pon kene siapkan nak bawak balik ke umah family aku..
lepas tu baru terus ke Hospital..sempat tak aku buat semua agaknye2...??
moge diberi kesempatan dan kekuatan..amiinn..


apepon..doakan tuk aku yer kawan2 semua..
semoge aku dapat melalui semua ni ngan mudah dan selamat..
[selebihnyer aku serahkan pada Allah]

47 comments:

Mr n Mrs Zaidi said...

wahhhh dah turun tanda dh sis?? semoga selamat sumenya yek...alamatnya akak deliver dlu la dri sy...ape2 nnt bila dh deliver bgthu la sis...

Ayu Muslim said...

wahh.. semoga dipermudahkan urusan aty n baby nanti. x sabar nak dengar gudnews aty nanti..

Liyana said...

bdebar bace...smg semuanya selamat k...

Mila Ahmad said...

harap semua berjalan dgn lancar dan selamat.

Aeen said...

semoga selamat semuanya....InsyaAllah...:)

cik fadh said...

insyAllah sempat..tp kalo baby da xsabar nk tgok dunia, tatau la..hihi

semoga segalanyer dipermudahkandan semoga akak n baby sihat walafiat..

ettyzukhair said...

adakah hari ni???hehehe kalau hari ni next year kita sambut bday sama2 ye baby! today bday aunty...cehceh ayat mcm aty bersalin today!..gudluck dear...ready ye...moga2 dipermudahkan..selawat byk2..tenangkan fikiran...

mamaiffah said...

xsakit lg kan....emm klu ble tunggu sakit dulu baru g spital...cam saya dulu kuar tanda kul6pm pada 3/7...kul 2am pada 4/7 baru g spital setelah sakit setiap 5minit...bersalin pada 4/7 kul3.45pm...kot2 citer saya ble jadi panduan...smoga selamt sehigga ke penghujungnyer....

nuyui a.k.a miss YUI said...

Ya ALLAH moga akak ku ini dan anaknya selamat semuanya..Moga mereka berdua sihat belaka.. Moga akk ku ini tabah n kuat .. amiiinnn..

p/s: sy lak excited kak!!

♥ Wina ♥ said...

weeeeee! the time has come...x lama lagi dah tu, macam ai jugak turun tanda mcm period tapi bile dah start sakit, bru gi hpital

tapi pape pun, better pegi check jap lg with ur hubby ye

all the best & semoga semuanya dipermudahkan :-)

cikpingu said...

umie doakan akk bsalin cepat jgk... hehe... insyaallah sumenye dipermudahkan...

Anonymous said...

mg di permudahkn segalanya..:)

Mama Gee said...

semoga selamat ya aty...
dulu akak masa turun darah..tak rs sakit pun...panik je lebih..awal2 dh gi hospital...
dh duk hospital bosan pulak..
sakit tak lagi...
dr seluk br 2 cm...
lambat lg...
mlm tu,,tgh mlm br betul2 contraction....umak aii..mmg takleh tido..
duk bgn dr katil..jalan2 tepi bilik nk bg cepat bersalin
pun tak cepat gak...
esoknyaaa jam 5 ptg br bersalin...
bayangkan skit punya lama...

ciDa said...

semoge selamat sumenye kak aty...sy plak ikut nebes...huhu

MisZ FyZa said...

da trn tanda..kalu sy lu kluar tanda kol 4 am 17/12, tp bsalin nye 4.58 pm 18/12..xyah g hospital awal pon xpe..rehat2 je lu kat umah..da skt evry 5 minit br g hospital, bkn ape, kalu pegi awal ti xslese..better dok umah je lu..

ciDa said...

semoge slmt sumenye kak aty....sy plak nebes same ni...huhu

Mimy Hamid said...

selamat menempuah bersalin yer..banyakkan zikir doa..sentiasa ingat Allah yer...ku doakan selamat ..amin...

Nor said...

Insyaallah.. Semoga semuanya selamat yea.. :)

QueeN TerataI said...

semoga semuanya selamat... Insyaallah

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. said...

Semoga dipermudahkan segalanya. Insyaallah.

Bagus kalau ko boleh relax kan mind. Sebab bila relax, kita tak takut sgt nak bersalin, bila tak takut..rasa sakit pun tak terasa sangat.

Selamat ya!

laskar pelangi said...

insyaAllah akak dan baby selamat:) semoga semuanya dipermudahkan:))
tak sabar nak tengok baby..ehehe:)

e k i n ♥ y u s r i said...

semoga semuanye selamat yer sis

~ NANA ~ said...

dah dekat tu kot....wish u all the best k! :)

O'gosh said...

sempat lagi update..memang terer...semoga selamat semuanya....

mizzkechique said...

semoga selamat kak..

nuraitul said...

kak..lek lok ye..moga semuanya berjalan lancar..moga Allah pelihara akak dan anak yg bakal lahir nnti..insyaAllah ..

::puan ungu:: said...

semoga selamat semuanya=)

erin said...

aty dulu la nampaknya..huuu..baby i takmo keluar lagi, dh bersalin nanti update ok..gudluck aty..all the best..ingat..redah je..haha ;D

♥S@R@♥ said...

semoga selamat bersalin

~ummi lya~ said...

semoga dipermudahkan sis.

Jiejah @ Iza said...

semoga semuanya selamat ..ibu & baby.

afiewithayie said...

semoga selamat n dipermudahkan semua sis..tak sabar nak tgk bby..

Gadis said...

semoga semuanya selamat..aminnn...=)

FieZaLieSa said...

doakan aty selamat bersalin..
moga semua sihat dah selamat..=)

puansazusarin said...

semoga selamat semuanya yer

Pn.Ibu said...

Good luck sis......semoga semuanya selamat :)

farahfatihah said...

moga selamat semuanya aminnn

MissRhana said...

good luck babe

irmafittaputri said...

semoga aty & baby selamat...... xsabar nak tngok baby comel.... tabahkan hati ye dlm labor room...chaiyokkk

fatiha said...

semoga dipermudahkan dan selamat.. amin..

Nurul Ilyani said...

gudluck aty...

MyHaPpInEsS said...

smoga selamat semuanyer....

ibuhebat said...

alhamdulillah.. akak doakan agar semua dipermudahkan dan semoga selamat aje..

ibuhebat said...

alhamdulillah.. akak doakan agar semua dipermudahkan dan semoga selamat aje..

FiraHamzah said...

Babe,
Semoga dipermudahkan segala urusan! aku pulak nervesss..hihihi..InsyaAllah..nanti update k..take care ya..:D

modusoperandi111209 said...

moga sumenye slmt

Miss Mirror said...

Moga Allah permudahkan. Ameen.