Monday, July 02, 2012

Dekorasi :: cerite pasal CAT kaler purple kat bilik tidur...

n3 ni aku buat khas tuk semua yang tanyer pasal warne cat kat bilik tido aku..
dolu2..bulan 10 tahun lepas...aku ade wat n3 pasal 'keromatikan warna Purple'
lepas dari tu..ramai pulak yang berminat nak romantikkan umah ngan kaler purple ni gak...
ade yang email...tanyer kat comment..kat Fb pon... 
aku mintak sori ar kat ko sebab lama giler baru dapat nak bagitau ko pasal cat tu...
tapi sebab sayangkan ko..gigih aku mencarik balik pasal cat kaler yang aku gune tu...
eerrr...tapi lambat ar....[ngeeeee...]
tah2 ko yang tanyer tu pon dah siap cat pon umah ko tu kan...adeeyyy.hh..rase bersalah lak tetibe..

ni ar warne purple feature wall kat  bilik tidur aku...

cat jenama 'Nippon paint' Satin Glo
satin glo tu ar nampak macam berkilat sikit..cantik biler pantul cahaya...
dan boleh dilap kalau kotor...
aku beli 1 liter jer..cukup tuk cat feature wall..
dapat ar buat 2 layer dan touch-up..

haaa..ko nampak tak code cat tu..
aku pon gigih nak bace nyer...tapi ni jer ar gambar terbaik yang aku ade...
ni gambar lame tau...mase memule aku beli dolu2...
sekarang cat dah habes ngam2 tuk satu dinding tu..
jadi tak de makne aku nak simpan..
ni jer ar gambar yang ade..
mintak maaf ar ek...


walaupon tak dapat nak membantu sangat...
tapi dapat ar sikit menyenangkan korang ek...
mase aku beli cat ni pon..tak ar complicated mane pon ko kene pilih warne dari pallet bar warne tu...haaa..yang tu memang pening..
aku pilih dari catalog sedia ade jer..
dan warne2 pon tak konpius pon kalau ko nak pilih nanti...
harge cat ni pon takmahal mane..aku rase 1 liter lebih kurang 30-40 jer..
kalau satu tin besar 5 ltr dapat lagi murah...
eerrr..tu tahun lepas ar..
tak tau ar kot tahun ni tetibe cat naik harge..
ko jangan salahkan aku lak ek...[ngeeeee..]



p/s :: aku pon ngah pening pikir pasal warne cat tuk umah baru nanti...






14 comments:

YanaMIB said...

pandai deco rumah kn..eh u cat sendiri ke upah org? haha keje paling xkose nk buat kt rumah ialah mengecat! =P

Mommy_Cha said...

halamak lawa nyer lah eh...boleh lah try ke kaler purple pasnih..tapi pink totap di hati den :)

O'gosh said...

buat kat bilik tido xpe la feeling romantik2 gitu...ce buat kat ruang tamu....mau kejenya nak tido je weekend kan...

cikpingu said...

sukaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Wawa said...

cantekkk~! baru berangan2 nk beli cat kaler purple utk bilik korg...makaseh2 bgtau...lalala...:)

LisaLisut said...

lawanya purple ituuuuu. i likeeeeeeee. bilo la den nk cat bilik tdo ni ha, bosan dah tgk warna putih jo.haha

♥ Wina ♥ said...

canteknyerrrr!

~ NANA ~ said...

lawa! bilik kaler purple menenangkan

eima said...

wahhh cantek la ....
tak de rumah sendrik lagi ..so bleh berangan je dulu ...

Mummy GreenyHouse said...

rumah aty skg dah cantik..toksah pening2 nk pikir rumah baru..copy paste je yg lama ke baru..hihi.
suka tgk dekorasi aty..tak sabar tgk deco2 rumah baru nnt! :)

zaujah until jannah said...

terbaik. full stop. mmg terbaik la kaler tuh

Mama Gee said...

nak cat umah gak! tp warna apa ye...

Mimy Hamid said...

lawa nya beb..ko nak tau aku adalah peminat entry deko ko...huu

mizz miaizzati said...

maceh kak..akhirnya dapat info cat akak tuu..