Thursday, September 13, 2012

rezki anak lain....




pasal 'lagi sorang anak susuan?' tu...mekaseh ar kat korang2 yang bagi pendapat..

walaupon aku pasti...mesti ade antara ko yang tak bace bagi perabeh n3 kan...heheh..
tak per...panjang sangat kot n3 aku tu..
tuh ko tak perasan yang aku cakap -aku tak pasti berape kali budak tu dah TER minum susu aku tu-


ape2 pon.... mekseh jugak lah...

sebab sudi berkongsi ilmu ngan aku... [peluk ko ketat2]

nak cerite lagi nih pasal anak susuan dan stock ebm aku..

since aku pon dah tak kerje sekarang -dah masuk 2 minggu-
stock pon dah tak gerak...bertambah tak..berkurang pon tak..
serase aku ade dalam 70-80 botol kot....tak berusik..

ko tau ar kan..si Qaleef tu menang tak ngam ngan botol susu..-macam musuh ketat-

tak kisah ar walau dalam tu EBM mak nyer sekali pon..
melainkan..kalau ko letak nen ko kat situ...haaa..tu aku kompem die nak kot...ngeh ngeh ngeh...

jadi kalo ko kate saje2 nak simpan stock EBM aku tu nak bagi qaleef kendian2 hari..

jangan harap laaaaaaa...!!!
aku depan mate..qaleef kemain belagak lagi ngan botol susu tu tau...
jadi stok EBM aku yang tak seberape nak melambak tu...
tak kan nak buang...sayang ko....gigih mengepam tu tau...
lagi2 mase bulan pose ritu..
stock bulan 7 pon belum habes...
ni dah bulan 9..kene gak habeskan...
yer ar..aku tak de deep freezer...jadi stock hanye ley simpan beku 3 bulan jer...


haaiih.....



seb baik ar aku ade anak susuan..-yang kompem2 tu memang anak susuan aku..

Lu'lu Tasneem...anak Tina..
aku tak sempat offer pon lagi..awal2 adik aku dah kate "kak...susu ko bagi kat Lu'lu ek"

tu dah tentu ar kan...nak bagi saper lagi kan...


eerrr..si Darwisy anak baby sitter aku..?? -masih di ragui nasab nyer-



"ko carik bekas nak isi susu aku tu...polysterin ais tu" -aku




jadi last week..lepas seminggu aku berhenti kerje..

terus mungkus2 stock2 EBM aku tu nak hantar kat Tina untuk Lu'lu...








bekas polysterin tak ade..bekas ni pon jadi lah...






stock EBM aku yang terhenti setakat 30 August 2012...lepas tu ko hengat aku rajin sangat nak buat..?? 
direct feeding aku rase lagi senang kot....


tong ni bau bawang..!!! bau cili pon ade gak....ggrrrr....
jadi terpakse ar letak plastik lapik bungkus kasi jangan ade bau melekat kat susu aku tuh...
isi penuh bekas...tu pon masih ade balance sikit tak ley masuk dah...
ais pon aku letak sikit sangat2....-tak jauh sangat pon-
tapi dah isi penuh macam ni...tak ley tutup pulak..!!!








keluarkan sikit...tak muat gak..keluarkan lagi...susun balik...
sampai ley tutup rapat..cair kang...memang sia2...
yang bahagian atas kene baringka..kalau baring dapat masuk sikit tu jer..
tapi baru ley tutup...




menghangkut..bersedia tuk berpindah rumah baru..

ni jer yang dapat dibawak dan muat bekas hijau tu...
ade lagi separuh kat umah aku tak muat bekas nak bawak semua... 
minggu ni hantar lagi...
sayu lak tengok susu banyak2 terpakse bagi pada orang...
nak buat macamane...qaleef tak mo minum susu dalam botol...gggrrrrr....

rezki kamu wahai anak... doakan semoge rezki mama awak ni bertambah yer..insyaallah...





p/s :: lepas ni kalau keadaan memaksa..aku pump jer baru..kasi fresh...simpan lame2 stock tu pon kang expired...lagi sayang....























37 comments:

Ryn said...

x la membazir kan..ade gak rezeki si kecik sorang tu...:)

dpt anak pmpn dah aty...hehehe..:)

Liyana said...

byk nye susu... suke tgk

ciNDerella stRikEr said...

beruntung nye anak susuan awak tu. Seronok laa...dh ada sepasang anak.

MizzTina said...

amboi, kereknya qaleef.. maybe dia nk rs lbh dekat dgn akak kot.. :)

puan.mila said...

byknya stock EBM aty..jeles! niat pun nak fully bf gak after baby lahir nti..hopefully insyaAllah :)

LelakiSemalam said...

Hebat!

Norhaizan said...

Thumbs uo utk ibu2 yg bf anak. Kak zan ada kenalan yg langsung tak bf baby dia, nak tanya kenapa tak bf baby takut dia akan cakap..suka hati akulah..

Mr n Mrs Zaidi said...

wahhh banyaknya stok ebm akak yek...jelesnya,,,rezki lulu kan...semoga Allah bagi rezeki lain untuk akak sekeluarga....aminnnnn....

aDisH.sHidA said...

daripada nak buang saja lagi sayang kan..xpe apa la nak buat cmne dah rezeki lulu..

awal2 tgok kat dashboard just nampak pict bekas hijau egtkan kenduri ke apa..hehe

aniswany said...

rezeki..dh mcm ramai anak plak kan..best je :)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

ye betul, rezeki anak lain plak. jangan buang, sebab susu ibu susu terbaik ! tak kira ibu mana pun.. Insyaallah Lu'lu dah besar nanti akan berterima kasih pada kak Aty, dan bertambah erat dengan Qaleef.

ps: somei nya Lu'Lu ! bonding gitu

Bazilah (^0^) said...

insyaALLAH byk rezeki susu utk qaleef nnti :) seronok tak jd housewife??

Aine Ainun said...

Ya Allah, terujanya tengok susu banyak-banyak tu....

saya mmg bangga sgt2 ngan Ibu yg tegar mengepam susu ni,

gigihNya kamu....


Amin,semoga murah rezeki walopun bukan anak sendiri yang minum susu yang takda tandingannya tu...

Tina Othman said...

bestnya

byknya stok EBM aty, untuk anak susuan tu, dah jadi adik beradik lah kan dgn qaleef

Anonymous said...

saya sangat suka gambar aty & lulu...comel sgt!!!terpancar kasih sayang yg sgt dalam...lulu cam cakap 'terima kasey mama'...so sweet!!!

Mimy Hamid said...

Rezeki qaleef...klu la aku dapat mcam ni kan best...xde rezeki ku unuk fayel

mun said...

hi salam kenal..meriah betul susu aty eh....rezeki lulu alhamdulillah..heheheee

Anum said...

wow banyaknya

elle's laaa~ said...

untung tina dpt kakak yg nk bg susu kt ank susuan dia.. mcm kite, adik kite nk sgt jdik ibu susuan baby hana.. tpiiiii, husband dia x izinkan ;( hmmmm.....

♥ Elin ♥ said...

yaallah bnyknya susu kamu.........pitam tgk berbotol2...
tp hanya allah yg membalas jasa kamu sebb mmberi rezeki kpd si anak comel itu.

nuyui a.k.a miss YUI said...

alahai coemlnya bby girl...

fifi tiez said...

banyaknya stok akak.untung lulu..

dd dudu said...

rasa terharu baca entry ni. aty, awk ni baik laa ;)

antalya said...

baguslah. at least tak membazir dibuang dlm tong sampah semua susu tu kan. syukur alhamdulilah rezeki utk lu'lu

mikhail riefqee said...

aty alhamdulillah stok susu u sgt meriah. happy sgt tgk stok berbakul2 cenggini. ya allah meriah sesangat aty. dah boleh bukak kedai runcit dah hehehehe.... :) doakan yang terbaik utk qaleef & lu'lu tau...by the way c u this coming saturday kat rumah kak mimy hami ya!

#momycha#

eima said...

alhamdulillah ... mudahan rezeki bertambah murah dear

Allene said...

bnyknya lagi susu aty... lin time umu anak mcmni da kais pagi mkn pagi... :(

cik fadh said...

Alhamdulillah..semoga murah rezeki akk nnt..

Nor Suhaiza said...

wowwww...bnyknyer stok...! ! !

veesakura said...

meriahnya susu kamu!!me, tengah guna stok bulan 7 skang ni. so, kena gigih mengepam so that dapat lagi banyak.qaleef untung,dapat df 24/7 :)

shizansyafik said...

bagusnya aty.. insyaALLAH, murah rezeki nanti.. =)

LisaLisut said...

ya allah aty,...byknye stock susu i. jeles gila i tgk.jeles positif ni.huhu. i nk dpt sebotol penuh pun susah..kais pagi makan pagi..nk je i mintak 10 botol kt u..hahahah

Gieyana said...

alhamdulillah..:-)

comeynyer kucing..kucing ko ker beb?

MyHaPpInEsS said...

Jeles tersangat la jeles okeyhh.....yang lebih tue leh buat makanan biler baby Qaleef dah boleh makan. so tak membazir kan....

Mummy GreenyHouse said...

murah rezki.. :-)

Peri PiA said...

murah rezeki,Lu'lu Tasnem comel

fazianbatrisyia said...

ooo...cam ni cerita anak susuan aty. sy ada byk stok tp tak tau nak bg anak sape masa tu, anak buah sendiri takde pastu mmg tak offer sape2 pon...berliter-liter susu ibu siram pokok bunga. sayang mmg sayang...setiap titisan yg susah payah dikeluarkan tu...