Tuesday, April 16, 2013

Minggu ulangtahun kelahiran Qaleef :: 40 minggu SEBELUM





sempena MINGGU KELAHIRAN QALEEF EEMAN yang petama..
saja2 aku nak imbas kenangan saat dari awal pregnan sampai ar mase aku nak beranak...
dan sepanjang 3-4 hari ni..
aku hanya akan mengimbas kenangan pasal ni...
melambak ar muntah ko tengok gambar2 lame nih...ngeeee


biler tengok balik gambar2 aku mengandung 40 minggu [aku betul2 mengandung 40 minggu tau-tak lebih dan tak kurang]
aku sendirik  rase ajaib aku mampu mengendong seorang baby dalam perut aku yang kecik tu...ngeee..
benar2 kagum ngan kuasa Allah..
bersyukur di berikan peluang tuk merasa saat2 ni semua...-alhamdulillah-



mengandung 3 bulan



mengandung 4 bulan [lebih]
mase ni nak pergi PUREEN Warehouse sales



mengandung 5 bulan




mengandung 6 bulan


mengandung 7 bulan



mengandung 8 bulan





mengandung 9 bulan




ni lagi seminggu sebelum bersalin [39 minggu]



aku sendiri tengok perut aku mase dah hujung2 ni..aku sendiri ngilu...
mase hujung2 ni...sakit nyer..perrgghhh...setiap malam tak dapat tidor sebab rase baby dalam perut dok tolak2 kat bawah tu kan...
rupernye kecik tak ley nak engage kepala nya...patut ar sakit lain macam...ngeee...






kenangan2 lain semasa mengandung kali pertama nih



upt kit yang aku buat sehari selepas lewat period..
gambar yang sama ni aku mms pada fared yang mase tu dekat site Lumut
[aku masih simpan sampai saat ni tau]


gi routine check-up kat KK Rawang tetiap bulan
yang ni mase fes time nak gi buat buku pink kat KK batu Arang
sekali salah klinik..aku kene gi KK Rawang jugak

dah lar tu..tu aku salah beratur tau..!!
kat line sebelah sana tu baru tuk mak2 mengandung..adeeyyhh...





kelas antenatal kat HOSPITAL SUNGAI BULOH
tak silap aku ni mase aku mengandung 34 minggu  -7 bulan-






shopping barang baby kat OneBabyWorld Ulu Kelang -mase mengandung 5 bulan
aku beli set cooler bag/warmer kat sini [seb baik menapaat]


ni maternity dress aku yang pertama [beli kat penang] 
ni mase besday aku yang ker 29 tahun 2011
ni pon mase aku pregnant 5 atau 6 bulan tak hengat
kat Mumdreams shah  Alam beli tungku [tak pakai ponnnnnnnnn]


sempat berjalan ker Pulau Pinang mase cuti krismas 2011 
aku rase ni mase aku pegnan 5-6 bulan gak..
waktu2 tu.aku memang sangat aktif..!! -merate aku pergi..



waktu mengandung kan qaleef Eeman...aku suker sangat melawa..!! [walau tak lawo mane ponnnn]
ni mase aku mengandung 6-7 bulan gi wedding sepupu..
dan aku pakai 4' high heels..!!! 


dah masuk 7 bulan sampai ar ker 9 bulan.aku gi swimming kat Shah alam...
menyengeh jer ar ko kan..panas2 tu sanggup ko berendam
konon2 nak bagi senang beranak ar..nan hado...
tunggu 4o minggu jugak keluar ikut sliding door...


kaki aku yang bengkak start dari mase mengandung 7 bulan



seminggu sebelum bersalin..
aku dah cuti [mase tu maih bekerja] sebab tak tahan sakit
jadi berjoging berjalan 2-3 round kat tasik kota kemuning
ponnnn konon2 nak cepatkan beranak..
mase ni -pintu hanya bukak 1-2cm sepanjang minggu-
tapi rupenya besar tu jer lah die boleh bukak...haaaiihh...



kalau nak ikutkan..belambak gambar2 kenangan mase pregnant kan qaleef..
kot ar qaleef tu ngikut suker bergambar tak ar jugak..-sebab susah nak duduk diam-

aku cari gambar aku mase kat spital saat2 sebelum beranak tu..
ade gambar ngah wat CTG kat klinik mase kene false alarm tu..
tapi tak tau folder mane aku letak..terlampau banyak sangat sampai tak jumpe gambar2 yang aku carik walaupon aku dah asingkan folder2 tu...ngeeee..
tapi tak per lah...ko pon bukan nak tengok sangat pon kannnnnnn...
aku jer syiok sendiri konon2 nak imbas kenangan...puuiihh..

eeaahh..ade aku kisah pulak kan...

lagi eeahh..macam lame jer tak guna ayat tuh...muwahahaha..









p/s :: tetibe rindu nak mengandung balik...

eaaahh...?? 







32 comments:

Riana said...

tula..bila tgok rasa rindu nk ngandung..hahaha..aisyah br nk msk 5 bulan hoiii..heee

eika_jps said...

salam perkenalan....comel ja eika tgk aty mengandung....hehehe...perut pun comel...eika klu mengandung, dalam perut mcm ada 2 orang...

jemput singgah blog eika yer...

http://atikarafina.blogspot.com/

Peri PiA said...

Alhamdulillah,terharu nya bace

rase mcm attached sebab ikut perkembagan aty mase preggy

tlg doakan kita ye :')

Nurzakiah Hanum said...

great mother

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

yana langsung takde gambar mandong ni.. nantilah perut dah besar baru nak amik KOT :)

PinKy MoMMa said...

marilah join da club mihmihmih ;)

antalya said...

alaaa suwitnya imbas detik2 pregnant. byk koleksi gambo eh. comel je makyong hehehe. so akak doakan aty peknen lg thn ni aminnnn

Chekgu Azrine said...

sis..kenangan seorang ibu..tak salah mengimbasnya..akk pun suka nak baca..tp eaahhh..akak dah takmo baby..ngeee...

puan.mila said...

sep!! mila pun deliver 40w..rindu jgk time preggy, tp bby bru 3 bulan kot, hehe..mmg nmpk seri aty time preggy qaleef ni..mila selekeh gila..lol

jaja_NorLiza said...

dah rindu nak pegnen balik ek??? mmm...qaleef pon dah nak setahun ni...leh bg adik kot... ;-)

Veelara Shamsyul said...

Turut rs imbau kenangan...sbb mmg bc blog aty kn.jd byk y ingat lg psl aty preggy kn qaleef ni

Fiza Rahman said...

Hot mommy...sweet jer ☺☺

Bila anak dah beso ni rasa rindu nak rasa baby tendang2 dlm perut kan ^_^.

Mama Vogue said...

:)

Shakina Farhan said...

bestnye byk gmbr masa pregnant..nt next2 time nk amek gmbr byk2..masa pregnant dulu xsuke melawo..baby girl punye pasal ke? hehe

Aeen said...

kejap je rasa kan..tup2 dah setahun umur dia...syok kan time pregnant..alhamdulilah..Allah bg lagi sekali kat aeen untuk rasa kenikmatan mengandung lagi...:)

Mommy_Cha said...

insyallah aty ade rezeki tak kemana :)

harap aty cepat berbaby balik :)

ayahmamilisa said...

a'ah..aty sweet je time pregnant..dd pun hari-hari bukak blog aty time tu baca sampai la skarang..huhu..kire refresh balik la ni..
aty, jum sama2 baby no 2 plak..baby year of 2014 plak..miahaha~

Gadis said...

kejap je masa berlalu kan kak..
hihihi..
indah rasenyer...
^_^

Gadis said...

ain pulak bila mengandungkan darwisy..
punye la pemalas nak lawa2..
asal mne yang sempat je..
hihiih

nak amik gmbr punyerla x suke..

Nur Zulya said...

dari awal sampai 9 bulan,sama je saiz badan aty.yg berubah pipi tembam sikit n perut tu.comel..

Gadis said...

ain pulak bila mengandungkan darwisy..
punye la pemalas nak lawa2..
asal mne yang sempat je..
hihiih

nak amik gmbr punyerla x suke..

saza said...

apalagi..mehla join pregnant lagi skali :)

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

saya mengandung twins alhamdullilah cukup bulan.. seronok mengandung kan

Super Ummi said...

kita pun rindu nak mengandung lagi!!!

Nurul Aziz said...

Tahu tak, sy pernah ternampak aty & husband kat mcd rawang, masa tu aty pakai baju mengandung yang mcm jeans tu ke apa.. beratur betul2 tepi kitorang laki bini. pastu time nak makan, memang betul2 berdepan..

memang aty nampak berseri time pregnant..


time tu puas pikir, kat mana pernah nampak eh muka akak ni.. last2 baru teringat.. ha, kat blog kot.. so balik je tu, terus bukak blog ni.. pastu carik2.. ha sah aty memang dok kat rawang.. HAHAHA.. tapi tula, sebab tak kenal, so segan nak tegur.. hihi.. siap cakap dekat husband.. aty ni bloger pemes..


Start termasuk dalam belog ni sebab google pasal baby checklist.. pastu terus hari2 baca.. :)


Panjang tak komen diriku? haha suka buat entry dekat komenbox orang lain. Wahahaha.. :D


♪ Azu ♫ said...

:) happy befday la encik Qaleef nanti yer.. :D

m@m@yAyA said...

wahhh best nie bab imbas2 zaman peknen..~

zura pn ingat minggu nie nak start mengimbas zaman peknen ngn bersalin sb taon lps xwat pun psl bersalin..huhu

sonok kn rmi geng da msuk baby br..Insyallah ada rzki kita pasni aty,skli dekat2 lagi tarikh bby kita..ngeeeee~

eima said...

byk gile gambo ko nanti qaleef boleh tgk balik cam ne mama die kan time ngadungkan die ...

simplyasweettale said...

yeah...mmg rindu time jd preggers. huhu happy advance birthday Qaleef ;)

Izzati Asyraf said...

rindu sangat saat mengandungkan aisy..masa mengandung tak sabar nak tengok baby keluar..bila baby dah nak besar niii rindu balik masa prengnant dulu..haish!

Cik Puan Rara said...

hee best nya ada pic tiap tiap bulan.rara lupa dh mana sume pic tu.hehe

ida said...

haah kan, rindu masa peknen walaupon masa peknen sy sgt letih, kna admit wad 2 kali, tinggal puasa 8 hari, siap bleeding...