Tuesday, November 19, 2013

RUANG TAMU :: Table Lamp Shade



atau nama melayu nya -kepala lampu meja-
eeerrr....kot... kahkahkah....
ko nak translate pon tak betul ooooii...

takpe..asal ko paham sudeeeyyy.....

dah masuk separuh bulan november baru projek ruang tamu nak berjalan....

projek la sangaaaatttt.....uhuukkss...


better late than never.....

ecececeaahhh ko....

eeaahh...betul ker..??

ker... never too late...??

nak bagi perumpaan omputeh konon...ciiisss....

okeh2...berbalik pada lamp shade...


aku beli lampu meja ni kat SSF..[entry]
aku beli sebab pekenan pada kaki lampu yang simple dan modern...
sesuai ngan konsep umah aku yang minimalis [konon nya]
TAPI...aku tak suka kan shade dia...[kepala lampu]
sebab....KECIK....!!
dan macam terencat jer aku tengok...badan besar kaki panjang..kepala kecik...

tapi sebab masa beli tu dapat discount giler2..
aku sebat jer jugak....

ape ade hal....
aku tau kepala lampu tu boleh di tukar...
banyak jual kat kedai lampu..
kat IKEA pon macam2 saiz ada...




shade dari IKEA..aku nak tukar pada saiz dan bentuk ni



dah berbulan beli lampu nya...
tapi nak tukar shade die tu...tak ter-tukau2...
biler gi IKEA...nak beli..memanjang stock takda..
kalau ada pon kaler putih....
jadi bertabah menunggu...
sebab nak kan kaler hitam gak..

kalau kaler putih...
bagi aku better aku beli kat Romantika..jauh lagi murah...
pastu beli cat kain...cat sendiri...DIY...
kos pon tetap masih murah...
tapi nak gi Romantika tu..alahai......

sudah nyer....projek terbengkalai...

sampai ar datang projek ruang tamu november ni...
aku tak kire...kene tukar jugak....
'senak' mate aku ni pandang hari2 lampu tu...

dah biler kate nama nye projek..
kene ar gigih sikit kan..
tak dapat kat IKEA..ko carik lah kat tempat lain sampai ko jumpe...

tapi..tak susah pon sebenarnyer..
kedai lampu banyak jual..
cuma nak carik yang betul2 pekenan tu jer ar susah sikit...
carik saiz...kaler..material dan bentuk....





-sebelum-

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*





-selepas-

nampak lebih outstanding kaaaaann....
lebih sesuai dengan shade yang lebih besar dari asal
dan aku rase lebih menarik.. kan kan kan...
eerrr...kat mata aku la...



material shade adalah sama dengan chandelier atas..
serasi bersama kate ko...


kufi -ayat seribu dinar- tu aku dah cerita kat SINI
aku tempah dari CREATIVE BY TWO
tapi masih ramai yang tanya setiap kali aku up gambar kufi ni..
nampak nau ko tak baca kaaaaann....*sentap


setel pasal shade lamp...
gambar keseluruhan tu...nanti laaaa.....*pang
tu ko perasan cushion kecik purple...??
haaa...aku kat konon2 nak 'suntik' warna kat ruang tamu...
jadi..tu salah satu nya...
aku usik sikit2 jer...kasi berseri.....[la sangat]

ok..next....



22 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cantik sangat

S.n.Fariza said...

KREATIF :)

LaLa LaTiF said...

haah la...kaki lampu tu mcm comel je...mcm moden je.. ;-)

Gieyana said...

Cantik nyer beb..eh, bila aq nk beli ayat kufi tu yer..tiap kali aq tgk entry ko mmg bkenan..;)

Rizziela said...

cantik & kreative

Nursaila Norman said...

kusyen akak sama warna pulak dgn kusyen saya :P tema nak putih tetiba kusyen purple..motip? hehehe..table lamp akak tu cantik :) saya punya gedabak sgt.. :(

TelingaBulat said...

unik..dan sgt kreatif...btol la kt romantika klu tgk sume nye design english design..putih n bunge2 ajee

TelingaBulat said...

unik..dan sgt kreatif...btol la kt romantika klu tgk sume nye design english design..putih n bunge2 ajee

ily♥ said...

Org kretip, ubah sikit je pun nmpk cntik...

Mimy Hamid said...

aku tak reti nak berlampu sangat..hehehe...table lamp ada kat rumah pun tak pasang...heheh cantik rupanya teknik pencahayaan

erin said...

memang lawo!

MizzTina said...

berkenan dgn bunga²an akak tu.. kekeke

~ NANA ~ said...

nice la aty! better than before

eima said...

mesti dlm pala ko ni kan deco je kan... anak akusuka usik mende cam ni ...rimas nk mengemas ...hahahha

syawalsimpsons said...

cantik N kretif

rostina76 said...

betul la aty…..yg u modified lg cun.

Fiza Rahman said...

Cantik lampu tu & berkenan dgn ayat kufi tu. ADa rejeki nak tempah juga lah.

Qaleef tak usik ler lampu tu aty?

UMIE SUE said...

seriusssssssssss cantik dan sepadan la atyy

Nurul Izayani said...

Cantik gilossss..

Azrina said...

shade yg cantik..sesuai dgn konsepnye

Umi Qi said...

Aty...pandai lah aty nih ambil gambar...nampak mcm profesional...itu sebab dekorasi aty tampak sgt menawan...suka sgt aty lampu tuh...nampak sugguh versatile sekali...

Ibu Lala said...

Kat rumah x de pun lampu tido nih...