Friday, May 23, 2014

SUSUN ATUR :: bekas barang make-up dalam laci





ni gambar dulu...setahun lepas..
sekarang..semua dah berubah..
aku tak pakai bekas2 transparent putih beli kat daiso ni dah..
bekas2 ni aku letak guna pakai kat laci meja kerja 'si puteh' aku..
ada aku cerite kat SINI




sekarang dalam laci tuk barang2 aku tu..
aku guna divider plastik putih beli dari DAISO..
sebenarnya..divider ni aku beli tuk meja kerje aku tu lah..
tapi tak fixed.. biler alih2..jadi lah yang sini letak kat situ..yang kati situ alih kat sini pulak..





tah kenapa rasa barang makin bertambah...ngeeee..
aku dah lama tak belu make-up hokeh..
tu semua baran2 lama..yang masih elok..
ada aku dapat free gift..tu bertambah2 banyak tu
walaupon sekarang memang dah tak pakai -jarang sangat2-
tapi..nak buang..sayang....ngehngehngeh... biasa tu..biasaaaaa....


so far.. masih bertahan ngan susun atur ni selama beberapa bulan -dah lama dah aku kemas macam ni-
tak pasti tuk berapa lagi aku okey jeeeww..
tapi sebenarnya..ngah plan nak tukar lagi..
bukan sekarang lah..
aku tak jumpe lagi bende yang aku pernah jumpa dulu idea hasil google..

aku tak simpan dalam bekas transparent berlaci tu..
sebab bekas tu tak ley masuk dalam laci aku ni haaa...
aku tak suka barang2 letak penuh2 atas meja..
aku suka semua tersimpan..

qaleef..?? so far..walaupon tak ber kunci laci ni..
die tak usik..ada lah kekadang..
pernah gak lama dulu die rosak kan satu lipstik aku..
conteng suar jeans apak nya...
lepas aku 'saiko' die.. die tak pernah dah main2 ngan barang2 aku ni..
kalau ada pon..setakat usik2 gitu jer..pheeww..
lega gak lah..

okeh..tu jer.. 
salam jumaat tuk semua..
selamat berhujung minggu...







8 comments:

nurin khairi said...

ee cantiknya divider dia..corak2 macamtu..ada kat daiso ek. saya suka letak kat atas meja sebab senang nak access, tapi boleh jugak kalau nak beli yang ini utk barang2 yg jarang guna. thx for sharing

Gieyana said...

Suka tul tgk ko arranged brg..sgt kemas..:)

Chekgu Azrine said...

Yg pntg kemas..n notis mkn byk brg dr dulu..kehkeh

halina said...

Ape yg aty psycho kn Qalif tu?

nayfatimah rasyid said...

kemas jew ;)

nuyui a.k.a miss YUI said...

nanti nak try cri kat daiso.hihi

cinet said...

Whoaa kemasnya aty..boley jd inspirasi ni..tantekkk2..hihihi

lieyalatif said...

kemas sgt2 aty...lieya tiru yeak nanti...izinkan tau heheeh..sbb skrang ni area make up tu dlm laci masuk dlm bakul jek.... mase awal2 susun mmg kemas lepas due tiga ari caca marba balik...keje nak mengemas jek ....lieya nak tiru aty laa, nak cari kat daiso gak....lieya rajin gak pi daiso ni beli barang bento2 miamija tu heheheeh

thanks aty!