Thursday, June 19, 2014

IDEA DEKORASI :: Nampak sama TAPI bukan dia...




hahaha..macam kenal jer tajuk cegitu....kuwang kuwang kuwang..


hari ni lambat keluar entry..
semalam aku tak sihat..
tetibe kembung melampau..
ingat baby jer ada kembung..mak ko pon ada kembung bai..
perut masuk angin sebab aku tak selere makan dan 2-3 hari..
masak pagi2 konon2 nak kasi selera makan...
tapi nan hado.. pikir kan jer pon dah loya tekak ni ha..
tak tau apa aku nak makan..
laki tanya apa yang aku teringin nak makan...die nak belikan..
nan hado..pikir apa pon rasa nak muntah..
sudah nya sampai masuk angin..
elok lepas masak semalam..lepas bagi makan qaleef..
tetibe kepala pusing macam nak tumbang..
merangkak naik atas katil...
berpeluh2 aku tahan sakit perut tetib macam kene cucuk2 perut aku ni..
waktu tu risaukan qaleef..
tu pon seb baik kasi makan awal..
wassap laki bagitau..
laki aku ada kelas pagi semalam..seb baik half day jer..
petang semalam awal die ada kat umah..
mintak tolong jaga n teman qaleef..

bolh pulak sebelum tu...qaleef mintak nak melukis mewarna..
gigih mak ko kepala pusing 360 darjah tu..
gi playrooms dia amik dan bawak semua kaler pensel drawing paper atas katil..
kesian kat qaleef...
aku pulak memang dah tak ley nak bertahan..
perut dah sakit macam nak kene gastrik..
nak turun bawah makan ubat dah tak boleh..
sebab bila bangun rasa nak muntah dan pitam semua ada..
takut tegolek kat tangga...
tu aku layan qaleef dari atas katil..
sambil mata pejam...
dah tak larat bukak mata..tapi qaleef dok bagi kaler pensel die..
soh aku join...
sambil2 tutup mata..sambil tangan gerak2 lukis....mithali sangat kan..muwahaha....

tu aku mintak fared balik awal sikit tu...
tolong jaga qaleef..teman die..layan die...

sebelum fared balik..
masa aku dah terlelap..dengar qaleef buat 'kerje'..bukak laci..puuufftt...
pasrah lah aku tak boleh nak larang..
time ni lah die nak buat kerje kaaann..hahaha...
tapi lepas tu die datang usap2 kepala aku..
aku bukak mata sikit.. die tenung jer aku tidur tu..
boring gamak nya takde teman..
lepas beberapa minit.. tengok die dah baring sebelah aku..
amik tangan aku letak atas badan die..
nak tidur lah tu..
sedangkan tu bukan waktu tidur petang die..
baru pukul 12 lbh ker kol 1 kot..tak perasan..
sedar2 laki dah balik.. anak tidur kat sebelah..
tengok jam kat hp dah pukul 3...puuufff...

perut kepala makin teruk..
mintak tolong fared urut2 badan aku..
keluar lah sikit angin..
tapi mungkin pewot kosong..
tu tak elok2..
laki beli kuih beli macam2 soh aku makan..
makan sikit nak tekeluar lagi..
tak boleh tahan.. malam semalam gi gak klinik..
asalnya memang malas sebab tak larat gerak..
pastu ubat gastrik ada lagi...
tapi dah tak tahan sangat kot keracunan ker hapa kan..
aku gigih kan jugak lah..
tak de apa pon..
dokter kata angin teruk jer..
gas dan nak mula masuk ke organ lain..
dokter bagi ubat buang gas dan vitamin selera makan..
alhamdulillah...pagi tadi bangun dah ok..
cuma tenaga kurang sebab kurang makan kan..
laki dah tanya2 kot aku tak ok die nak cuti lagi jaga aku dan anak..
tapi ni die dah gi keje..sebab aku ok dah...
aku pon dah siap2 mandikan qaleef dan bagi sarapan dah..

sori yer korang kalau semalam aku tak reply wassap sms bagai..
kalau ada pon jawap gitu2 jer..ringkas..
memang kepala pusing nak tengok hp..
blog lagi lah memang aku tak bukak..
tu pakkal ada schedule entry macam biasa..huhu..
komen2 semalam tak sempat lagi nak baca n publish..

eerrr... apesal aku cerite pasal bende lain lak ni..
nak cerite pasal idea dekorasi..
hampuuuunnnnn....








beberapa hari lepas aku terima satu email...
dari rakan blogger gak..yang berkongsi idea feature wall playrooms anak..
bila aku tengok...teruja...!!

nak tau kenapa..??

jap jap... aku share gambar ni..




jangan silap..!! ni bukan wilayah qaleef tau... ni lah feature wall playrooms penghantar email tu..
cantik jugak kan.. pakai 2 tona warna berbeza..dan warna lebih gelap sikit..
kalau ko nak tengok lebih lagi boleh singgah kat blog Part Of Memoirs ni



nampak sama kan..
tapi ada bezanya..


yang ni baru wilayah Qaleef Eeman [sumber]
tak banyak beza selain warna playrooms qaleef lebih lembut dan menggunakan 3 warna..
gambar lama ni... awal tahun lepas masa baru2 pindah...suci lagi bilik ni..


saja nak tpek gambar qaleef dengan feature wall baru cat masa ni..
qaleef Eeman setahun lebih kurang.. masih bolat lagi masa ni...


susun atur playrooms qaleef ni sentiasa berubah2..
sentiasa ada perubahan dan penambahan serta penolakan..giteewww..
mungkin sebab playrooms ni antara tempat yang paling banyak aku habskan masa bersama ngan qaleef setiap hari..
jadi..setiap masa aku nak playrooms ni kelihatan menarik dan besh tuk qaleef..
so far...tak lah aku sentiasa beli barang2 baru pon..
tapi aku ubah2..atau DIY...guna barang sedia ada jer...
kalau nak kate kemas setiap masa tu..memang tak lah kan...
nama lagi bilik anak bermain kaaaaann...

















IKLAN


dah tengok dan order telekung tuk Ramadhan dan raya yang cantik2..??


100% cotton silk yang sejuk dan matrial kain gred kualiti [made in Indonesia]
boleh bawak travel jugak sebab ada carry bag yang comel
dengan 6 warna lembut yang menarik..!!

berminat boleh wassap/sms :: 019-2085089
atau email :: nurha_abdul82@yahoo.com


9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

best kan dapat kongsi2 idea

Fifi Nadhrah said...

dapat idea nak cat bilik anak dara solehah saya.. tq aty!~

Fifi Nadhrah said...

dapat idea nak cat bilik anak dara solehah saya.. tq aty!~

Mummy ZaraZarif said...

waaa..cntikny....

bdw nice blog...follow u..

fazianbatrisyia said...

yg baik apa salah dikongsi bersama. bukan semua org berbakat & byk idea dekorasi

Fizah said...

tak jemu tgk corak stripes mcm ni...tp belum gigih...huhuhu

ameris said...

bila baca blog aty ttg deco2 mmg byk idea apa nak wat kt umah..

zurainah said...

auwww..malu ler sy aty...tq sbb sharing..hehehe

Gieyana said...

Cantikkk...bila aku leh catkn bilik kt umah aku yer...:)