Monday, February 16, 2015

syndrome pregnant :: tragedi terkencing dalam seluar dan kaitan ngan rambut anak lebat





masuk 6 bulan ni..
makin menjadi2 hubungan aku dan toilet tau..
asyik lah nak terkucir jer...
tak mampu nak kire sehari berapa kali aku gi toilet..
pantang minum air...
tak minum pon sama gak..
tapi kalau minum bertambah2 lah gigih lagi nak ke bilik air..
sampai takut aku nak minum.. hahaha...
tak minum pulak.. haus...kang dehydrate satu hal pulak..
tak kose mak ooii nak masuk spital bagai...
tak per lah terkencing2 pon kan...pheewwww..
mencabar hokeh..


lagi2 lah kalau kate nak kuar drive sendiri ngan anak..
biler minum banyak..
asyik geli2 pewot aku ni rasa nak terkucir..
pantang langgar bunper bagai...
mula lah kang tekejar2 aku mencarik tandas tu..
pulak tu kalau berdua jer ngan qaleef..
menghangkut skali masuk jamban...
kau pasrah jer lah abam kecik..agagaga...

ooii.. aku pernah tekencing dalam suar tau...!!!
pengakuan ikhlas ni... hahahaha.. ko mampu...!! hahaha
tapi bukan 2nd preggy ni la..
tu masa aku mengandung kan qaleef duluuuuuuuuuuu...
masa masih kerje opis...
paking kereta sikit punya jauh...
jalan pulak tekedek2...
bulu roma semua dah meremang dek kerana tak menahan kencing tu..
naik tangga lagi ke opis..
jam2 tu rasa nak marah napa tak de lip...
elok sampai bilik air tak sempat aku nak bukak suar dah terkucir...agagagaga...
tu part paling2..paling2..paling2. aku menyampah hokeh..!!
tak boleh lupa..!!!
seb bek ada kakak opis berumur ni..paham sangat..
die yang tolong aku..
masa tu malu nak cerite kat ko... hahahahaha..
ni sebab dah lama.. aku cerite gak lah pengalaman aku nih...
tak kelakau hokeh...

cerite ngan laki.. gelak2 laki aku tu... cissss....

sejak tu.. aku beringat..
kalau rasa nak kencing..
tak yah ko dok tahan2 sampai ko tibe destinasi ko -kalau ko berjalan luar-
walaupon kate dah dekat nak sampai sekalipon....
ada petrol pam ker hapa.. singgah jer kencing dulu..lagi senang..
kang ada tragedi lama berulang kembali pulak kang....

tu aku sekarang..
hagak2 nak kuar pada sekian2 waktu..
aku tak nak minum banyak sangat..
takut jadi cegitu lah....huuuuu....ngeri oooii....
kalau tak pon...laju2 aku singgah carik toilet...
tak nak ku peram2 lagi lama2...

sekarang dah dok umah senang sikit lah...
tapi kekadang terpikir...rasa macam tak de filter pulak..
minum2...terus rasa nak terkucir...hahahaha...

aku ingat dulu.. masa dak qaleef..
orang tua kata.. nak terkencing2 sebab rambut anak lebat..
kene bahagian ari2 jadi ari2 geli2 giteeww..
aku pon bulat2 lah percaya kan.. hahahaha...
sedangkan pikir2 balik.. 
masa awal2 tu.. baby dalam pewot kan melintang...
bukan kepala kat bawah..
acaner pulak boleh kene kat ari2 tu kan...
ni aku pikir sendiri lah..
pulak tu.. lepas beranak.. mana ada rambut qaleef lebat poooonn...
suker bagi harapan palsu kat ai taawww... cissss...

ni 2nd baby.. aku mula rasa nak terkucir dari 3-4 bulan lagi..
baby kecik lagi..
rambut tah ada lagi tah idak masa tu... hahaha..

tak de kaitan hokeh..
lagi pon.. baby duduk dalam kelonsong air ketuban tu kan..

sebenarnya.. yang buat kite nak tekencing2 tu..
sebab baby dan rahim tu makin membesar dan menekan pundi kencing kite yang memang letak nya kat bawah rahim tu..
tu yang asyik rasa nak terkucir ker..
tak ley ada air..
makin baby besar..makin sempit ruang tu..
makin die menekan lah kan..

haaa..gitew lah mak2 mengandung ni..
nak tekencing bagai tu biasa...
tak yah ko risau sangat..
ni baru masuk 6 bulan ni..
nanti dah masuk 8-9 bulan [insyaa Allah]
lagi bertambah2 krap tak kire masa..puufftt....




                                                                                                                         

7 comments:

dorsett pink said...

Saya masa preggy dulu asyik je tandas setiap 30 minit.. huhu.. paraah gak lah, tapi bila baby keluar rambut memang sangat2 lebat

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

hehehe... penah jugak terkencing tp mase tu kat umah..selamat la kan... Padahal dah masuk toilet dah pun..x menyempat2 die nak kuar...(^_^)

Sekarang pun dah 6 bulan..memang kerap kencing..kadang2 dalam 5 minit dah rase nak kencing lagi..

Lin Azlina said...

sy ni jnis kerap buang air kecil..pahtu bila preggy ni lagila bertambah2 kekerapan tu. byk kali dah terkencing dalm suar..huhu

jaja_NorLiza said...

Mmg cegitu la gaye mak2 buyong ni kan...ai dah lepas zaman tu...kekeke..tp tak penah lg la terkucil kat lam sluar...hahaha...lawak la aty ni....x leh bayangkan terkucil kat opis lak tu... :)

Mummy Faeeq said...

hehehe..kite dulu percaya bulat2 org ckp sbb terkencing2 rmbut anak lebat gesel gesel punci kencing..padahal anak kan dlm kantong...

wani ezryl * said...

ye betul. nak hujung2 preganancy memang kesabaran tinggi la tgh2 malam nak bangun pergi toilet 10x. haha. bertabahlah, aty.

Balkidz Hunny said...

hahaha mana dtg rambut anak nya hoiii.
rambut anak lebat kalau ko selalu kene heart burn laaa. sbb bile heartburn/pedih ulu hati ade hormon yg terbebas. hormon tue datang dr pertumbuhan rambut baby.
aku masa anak ke2 mmg selalu hertburn sb tu keluar rambut mak haiiii lebattt!