Wednesday, March 11, 2015

Macam mengandung baby gurl..??




jangan ko... jangan kembali memberi harapan palsu pada aku lagi.. hahaha...



hujung minggu last week..
kuar berjimba..
jumpe 4 orang berlainan waktu tegur aku pasal kandungan..

"awak ni macam mengandung baby gurl jer.. "

atau

" baby gurl yer.. ? tengok perut macam tu.."



wahahaha... 

siyes..ahkak2...acik2... saya dah scan 3 kali dah...

nampak baby boboi....ahaaakkss..


dan tu bukan lah kali pertama hokeh.....

sebelum tu pon dah beberapa kali orang tegur aku..
kat Klinik sebelum ni 2 orang sembang bende yang sama...


entry aku sebelum ni #OOTD tu.. 2 orang komen cakap bende yang sama...
ada pulak gigih wassap aku bagitau..
siap cadangkan scan lagi....

agagagaga...



dah kenapa pulak kan...


jangan ooii jangan...
kang aku ni kang mengharap lagi pulak kang..




biasa orang kata... 
kalau masa mengandung badan nampak lebar2..perut melebar..
tu tanda mengandung anak pompuan..

kalau perut melonjong ke depan...bulat jer..
tu tanda mengandung anak lelaki..

aku pon tak perasan aku melebau ker melonjong..hahaha..
kekadang rasa lebau...kekadang rasa macam lonjing muncung jer..

wallahualam... tak pasti kebenaran nya...















ko nampak tak badan aku kembang semacam..!!!
aku pon heran kenapa badan aku kembang macam ni sangat walaupon baru masuk 27 minggu





adik aku tina pon tegur aku baru ni..

"apesal badan ko kembang semacam jer ni kak.. lain nau pulak dari masa ko pregnan kan qaleef dulu"



aku pon masa tengok balik gambar2 dalam kamera ni tanya kat abah sado



"sayang.. apesal orang kembang semacam jer dalam kamera nih....??"

fared :: tak kan orang edit kot..


ok.. fineeeeee..

aku memang dah kembang....hohoho....


aku kuat makan !!
makin nurse-dokter soh aku diet sebab berat naik tak ikut graf..
makin menjadi2 selera aku..
malam2 makan cheese...
kang pulak.. teringin kek...
duduk2 tengok tivi minum air cekelat cicah roti paling kurang 5 keping..
cicah biskut 10 keping...
kejap kang.. aku dok bakar [makan] itu ini..

mana tak kembang lebau semacam aty oooiii...!!!




teringat lak orang2 yang tegur aku pasal baby gurl tu..

hurrmm...

bukan tak pernah jadi kes cegitu kan..

kawan aku sendiri.. scan 3 kali cakap baby boy..
alih2 keluar baby gurl...


errr... tak kisah pon sebenarnya..
kalau betul nanti keluar baby gurl.. alhamdulillah..
dah tentu lah aku gembire..
tapi aku ni tak suka kan surprise.. hahaha..
banyak duit dah melabur ni ooiii..
lemari khusus pon dah beli...
aku ni dok hari2 klik m2u membeli baju2 baby boy tuk baby pakai raya nanti...
hahahaha...
boleh tak cegitu...
tapi kalau lah baby gurl gak yang kuar nanti..
tak per.. takper... mesti lagi teruja membeli semua balik..!!! harus lah kaaaannn... muwahahaha...

tak yah pedulikan semua tu boleh tak aty oooiii...
ko pikir selamat beranak jer hokeh..

eerrr..bahek lah....



dalam sebulan lepas..
ada gak aku TER cakap ngan fared...

" sayang.. macamane kalau tetibe kuar ni baby gurl...? "

tah kenapa aku boleh tanya macam tu..
sedangkan dah tau jantina anak..


fared :: sayang masih mengharap ker..?? 


tak lah.. aku tak rasa aku mengharap lagi..
sebab dah tau melalui scan kan...
memang baby boy..
buat apa aku nak pikir2 kan lagi..
macam aku cakap sebelum ni..
biler dah tau tu.. sikit pon aku tak kisah..
lelaki atau perempuan..sama jer.. tetap anak...tetap rezki..
aku teruja nak tau gender sebab nak buat preparation... lagi senang nak membeli..
macam sekarang ni..
aku dok lah membeli tuk baju2 raya baby..
aku kan beranak nak dekat2 puasa-raya..
so mungkin raya nanti.. baby lebih kurang sebulan lebih..
insyaa Allah..
mungkin tak kose aku nak gi kuar shopping waktu tu..
tu aku beli on9 jer dari sekarang...huhu...

pasal aku tanya laki aku tu...

aku betul2 TER tanya...TER... hokeh....

tah kenapa...












yang penting aku selamat melahirkan..
dan baby selamat di lahirkan dalam keadaan sihat sempurna..
amin....


selebih nya.. tu semua kerja Allah.. aku serahkan pada Dia...







eerrr... tak kan nak soh aku gi scan lagi kot.....uhuukkss

kali ni jarang gi scan...
kalau dalam keadaan mencurigakan.. baru aku gi jenguk tengok keadaan adik baby dalam ni..
tuk pastikan die ok..

kemarin pon sepatut nya gi KK check-up pon aku tak pergi... pheewwww...

tak larat sebab sabtu-ahad tu keluar umah satu hari suntuk sampai sakit kaki..

betul la.. memang kali ni berbeza..

masih awal.. tapi terasa badan berat lain macam...


postpone check-up minggu depan la...

kompem kena ngan nurse...bertabah lah...




















HARGA SKIN BAR :: RM 39

Postage SM :: Rm 6 [ Pos laju]





beli bersama EPHYRA PACK PREMIUM 30 SACHETS / TRIAL PACK
POSTAGE ADALAH PERCUMA..!!



DENGAN HARGA LEBIH MURAH DARI PASARAN DI SINI..!!!

LEBIH BERBALOI..!!!!







PREMIUM PACK [30 SACHETS [SEBULAN]

 :: FREE BOTOL SHAKER
:: FREE POSTAGE SEMENANJUNG




TRIAL PACK 10 SACHETS

FREE POSTAGE SEMENANJUNG
FREE BOTOL SHAKER [SEMENTARA MASIH ADA STOCK]







WHAT'S APP / SMS :: 019-2085089
[untuk urusan jual beli sahaja..tolong jangan call]
EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com








25 comments:

Nurzakiah Hanum said...

inshaallah

lieyalatif said...

kembang sikit jek aty....kaki tangan muke menten lagi runcing slim heheehhe kompom lepas bersalin senang kurus balik nieh....

Aida the Pinky said...

hehehe..samela..scan dh byk kali nampak beger..tapi ade gak yg kate bebird..tetibe lak cuak cmne kalu kuar bebird sebabnye almost baju wane pink girlish dan ade kasut pink hello kitty lg..keke..tapi yang mane keluar pon, terima dgn redha, janji sehat dan kuat.

Rai OurKizuna said...

cantiknya aty..

badan nampak kembang sikit..tapi takde la kembang sangat kot.. perut ada la sikit.. hehehe..

e k i n ♥ y u s r i said...

ms zara dulu org kate baby boy...
sbb x kembang
tp kuar gegurl jugak
hehehe

Masya said...

ada petua orang tua² cakap jugak nak tahu adik seterusnya dpt apa cuba dgr perkataan pertama yg ank sebelum tu pandai cakap .. kalau pandai cakap 'papa' maknanya anak lelaki .. klu pandai cakap 'mama' maknanya anak perempuan .... tak pastilah betul ke idak .. tp ada relevan dan kebetulannya jgk sbb anak² sepupu gitu .. org tua²kan lbh mkn garam .. cakap² mereka ..

apapun kt doakan aty selamat lahirkan baby moga sihat walafiat yer...

tu dia.. sekali komen pnjg kemahin .. salu baca jer ...

Nurul Aziz said...

Haha..yg sy ni kan.. Makayah mertua tegur nurul mcm pregnant babyboy je. Adik ipar pun cakap mcm tu.. Hahaha.. Dlm hati macam aminkan je.. Tp tula kita dah prepare barang2 gegirl kot.. Dorg ckp sbb perut kecik, tp masa pregnant ayra pun perut kecik. Pastu kan sy tkde alahan apa semua.. Tk mabuk macam ayra dulu apa semua.. Tp dah scan kot, detail scan tu jelas nyata girl. Huaaaaaaa acane ni? Kita ni sorg nk babygirl, sorg nk babyboy. Kikiki.l

nayfatimah rasyid said...

tak kisah lah kan ... yang peting selamat dan baby sihat ;)

e.t.t.y said...

ye arr aty. mcm girl. haha

Mimie_Zatun said...

semoga semuanya selamat...

eima said...

tak nampak sgt nk komen baby boy ke girl ni
sbb kena tgk tang belakang bdn baru nampak ...kikiki

Nursaila Norman said...

siapa x mengharap kan huhuhu! mcm saya dulu..ada je yg rajin meneka..tp saya ikut instinct saya semata2. kalau dgr diorg teka..mcm2. haha! ada tu saya dah scan berkali2 doc ckp girl. bila org tny saya jujur jelah ckp girl..boleh pulak sorg minah ni ckp boy. siap menakut2kan saya kalau keluar nnt boy. ms tu dh beli 50% brg girl..motip dia lebih tau?? hahaha..

Hayatie Hashim said...

Eh..nampak lagi cantik plak muka ..org kata seri ibu mengandung..kih kih

Fifi Nadhrah said...

kembang2 pon cantik.. cantik sangat!~

Yana MIB said...

ada lak aku dgr org kata peknen anak kedua or seterusnya mmg beza dgn anak first..kembang tu mmg pasti sbb ko dh pnh beranak sebelum ni kan...so normal lah kembang² tu...no worries...sok dh bersalin baru pk nak slim balik..agagaga~ :p

Puan Mell said...

sy pun org tego gitu.. nanti bby gurl lah.. suka wat org mengharap. huhu

Azanna Radzuan said...

aha ada la jugak lebarnya tuh dri yg peknen qaleef dulu..hihi.. tapi maintain slim lagi tu tengok..
ada sepupu sy kan memang banyak kali scan cakap baby boy, dah siap buat 3d 4d lagi..skali yg kluar baby girl..haa tanjat dia..sume brg beli yg boy punya dah..hihi.. mana la tau kan aty skali yg kluar gegurl..hihi..

Emy Ezzha said...

Sy pn mcm 2 jg. Ad mkck2 ckp wjh bseri bby gurl.. Ad y kata wjh bseri bby boy.. Sy senyum ajela xd kate pape he9 sb sy xscan tye gender bby kononnye nk surprise.. Alhamdulillah bby cht smpurna.. Bby gurl :)

fazianbatrisyia said...

sy pon dulu org ckp cam tu. biarlah apa jantina janji ibu & bby selamat itu yg utama. take care aty...

fathiyah jamaludin said...

tetap vogue!

mrs kayrul said...

nampak dari depan baby girl tengok dari tepi baby boy plak...kayrul dulu pregnant lain beza ngan first mula la taruh harapan nak girl..nama pun pilih stok nama girl jer...bila dah scan nampak boy...kecewa gak la sekejap..bila pikir2 semula, mana2 pun takpe janji anak dan mak sihat...

danish aurora said...

erm gemuk cam ni baru cun heheheh good luck aty

Nurulhuda Abdul Latip said...

Saya masa anak ketiga tu, ramai kata baby boy, tapi bila scan je terus dr kata girl..Banyak kali scan tetap baby girl so saya ok je dan suka je dapat girl..Yang penting sihat k.

Chekgu Azrine said...

Alhamdulillah.xpela sis.cuba lg utk nx bb.tp mmg akk tgk bntuk perut mcm gurl...hehe

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam atie,
haah laaa
uols berseri2 terlampau peknen ni