Monday, April 20, 2015

mengharapkan ada escalator kat rumah



3 kali aku request kat abah sado..

"sayang.. pasang escalator kat umah kite sayang.."

ko hengat abah sado nak layan...??

memang tak lah kan..

die buat tak dengar jer..
kang menjawap kang.. kecik kan hati bini yang nak terberanak dah ni..

kuwang kuwang kuwang..

alaaa.. kalao jawap pon aku tau..
memang tak lah kan nak pasang escalator kat umah..

ko hengat umah ko shopping mall..!!


sebenar2 nya aku nak bagitau..
aku dah tak larat nak naik turun tangga...huh..

siyes.. berat nau rasa kaki aku ni..

yer lah.. lagi berapa minggu ni kan..
dah sarat..
tuk badan aku yang kerus kering..
rasa berat lah dah hujung2 ni...

sekarang jarang duk atas sangat..
tapi kene naik gak lah..
sebab memang barang2 semua kat atas..
maksud nya.. kain pakai aku..
tido pon kat atas..
eerr.. kat bilik tamu bawah takde air-cond..
panas ooii..!!
hahaha... ko tau lah kan..orang mengandung ni hormon 'hot' nya cemana pulak...ngee...
ko bayangkan.. kat bilik aku tu pon..
dah pasang ekon.. kipas ceiling pasang gak..
stand fan ngadap aku sorang pon aku on jugak..!!
siyes.. aku memang kepanasan...hohoho.. rasa macam hover jer kan...ngeee...

kat bawah tu.. siang2 aku tidur atau rehat2 jer lah..
tu pon kekadang kene naik turun gak..
sebab dak qaleef nye playrooms kan kat atas..
nak ajak berteman biler die nak main..
sekarang.. vcd player die pon aku hangkut kebawah dah..
tengok kat tv bawah jer..
die suke layan chugginton sekarang..
so..menan2 die pon berangkut kebawah jugak dah...pasrah jer lah aku..
dah mak ko tak larat nak naik turun...

naik pelan2.. separuh tangga..peha ni rasa lenguh nau..
kekadang rasa nak soh abah sado dukung aku.. hahaha..
kalau tak ngandung..kekadang ngada2 jugak aku naik belakang die..
gagah lagi perkasa tau abah sado hangkut anak kat depan.. dukung bini kat belakang..
alaaaa... nak manja2 jeeewwww...
tapi tu sebelum mengandung lah..
dah mengandung ni.. tak daya dah die kot.. mau patah pinggang laki aku tu nanti..
tak pasal pulak akn.. ngeeeee...

tu yang ngada sangat mintak escalator kat umah tu...miahahaha...


kalau umah banglo bertingkek2..boleh lah request lift pulak.. 




paaaaannnggggg....!!!





















2 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Kak Mirror pun rasa lega sgt
sejak rumah yg baru ni takde tangga.

Take care Aty..
takpe.. tangga tu ibarat tempat exersise biar senang nak bersalin. Hehe..

ieza ashaari said...

senaman tu kak. Hihi. Semoga semuanya dipermudahkan.