Friday, April 10, 2015

pregnancy dan qaleef :: kami masih setia


memula nak cerite pasal pregnancy..
ritu aku ada cerite pasal susu yang aku amik sepanjang mengandung kali ni..
fes time dulu.. masa ngandung dak qaleef.. aku amik susu Anmum..
so far.. ok jer lah aku minum tu..
boleh jer telan..
yang besh nya masa tu..
beli dan kumpul sudu dalam tu..
dapat barang free..
aku ingat lagi.. hujung2 tu dapat aku redeem thermometer cek suhu tu..
ok lah.. besh gak kan..

tapi..lepas tu.. nurse cakap.. susu anmum tu banyak gula..
boleh kene gdm atau baby besar sebab tu lah..uhukkss..
entah.. dah lepas pon..heheh..

2nd baby.. awal2 lagi.. belum pregnant lagi pon..
dah plan kalau aku mengandung nanti.. 
aku akan minum susu kambing pulak..
sebelum tu aku tak de kesedaran akan kebaikan nya..
biler dah lepas2 beranak qaleef.. 
dok kaji bagai.. baru sedar akan kebaikan2 susu kambing ni instead of susu lembu..
tu yang plan nak cuba susu kambing pulak nanti..
rancang - sebab masa tu masih tak tau samaada tekak aku boleh terima ke idak kan susu kambing ni
yer lah.. mengandung ni kan lain sikit..
yang selama2 idup boleh..tapi tetibe jer kang jadi tak boleh..

tapi alhamdulillah..
tekak aku boleh terima susu masa mengandung..
mula2 tu jer lah.. aku tak minum masa mabuk teruk tu..
tu jangan kan kate susu..hapa pon tak boleh.. huhu..
lepas hilang mabuk..
kebetulan qaleef pon tukar susu..
susu sebelum ni qaleef minum pon ok jer..susu kambing gak..
tak de masalah..
tapi saja2 nak try perasa coklat dari MULTI GOAT'S MILK pulak




aku pon minum sekali susu yang sama ni..
alhamdulillah.. kat qaleef serasi.. aku pon ok.. boleh terima..
tak de masalah cb atau sembelit [sebab coklat kan]
so far.. ok jer MULTI GOAT'S MILK ni tuk aku ngan qaleef..
qaleef demam2 pon.. masih nak minum susu kambing ni..
memang sedap rasanya..
tak manis pon.. 



sekarang kalau beli.. kene beli sekaligus 3 kotak..
tu pon tak tahan sebulan pon.. sebab share mak ngan anak.. huhu
iyerrr.. lepas tukar susu ni.. qaleef nampak sangat serasi..
die suka kan susu ni lebih dari susu2 lain sebelum ni..
jadi.. share lah aku ngan dak qaleef susu yang sama..huhu

cuma aku kurang minum sebab selang2 aku minum ngan supplement lain..

sebelum ni ada orang tanya aku... macamana aku amik ngan EPHYRA..??
aku amik jer macam biasa..
susu kambing ni aku minum pagi.. ephyra aku amik malam sebelum tido..
tak de masalah.. sebab susu kambing ni pon mengenyangkan gak..
amik masa sarapan tu..
kalau ikut nasihat nurse soh amik susu sehari 2-3 kali..huhu..
tak nyempat lah aku nak minum tu jer kan.. ngan ubat lagi.. pheewww...




aku pernah cerite kan pasal MULTI GOATS MILK ni kat SINI..
boleh ko baca kot ko nak tau khasiat nya kan..
insyaa Allah.. banyak khasiat dari susu ni..
tu aku pon syiok jer nak minum tuk bagi pada baby dalam kandungan gak..
lagi pon.. susu kambing kan memang bagus kan..minuman sunnah..
harga pon berpatutan..
dan sesuai tuk di minum seisi keluarga.. 
anak..orang mengandung.. nyusukan anak..warga tua.. lelaki..


korang kalau nak cube jugak MULTI GOAT MILK ni..
boleh lah  hubungi ::

Produk: Multi Goat's Milk by Shireen Glow Enterprise (002166646-H)


Hotline: +6011-12318511 (whatsapp)




5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

Singgah pagi :)

Farah Waheda Wahid said...

konon-konon masa mula-mula pregnant ash dulu minum anmum tetapi sebab Farah lactose intolerant... terus stop sebab tak boleh nak terima tekak ni...

Liyana said...

mcm best je... mcm nak try je.. pregnant kali ni mcm xtau nak minum susu ape... sume bende pun pending hehehe

Yana MIB said...

aku minum nutrigoat miracle 8...susu kambing perisa stroberi..hihi ^_^

ieza ashaari said...

knp ntah xblh nk go on dgn susu kambing. Hurm. Nnti ada rezeki pregnant nk try lah.