Wednesday, July 08, 2015

saja nak try NAKED SET dan NYX matte LIPSTIC



tah ape kena lah aku ni lepas2 beranak tetibe asyik nak membeli barang make-up baru...

sedangkan aku sekarang ni bukan beriyer2 nak pakai pon...


yang sebenar2 nya... aku dah lama tak mengemas laci baran2 make-up aku tuh..
bukan berselerak..
tapi kemas nak buang-simpan mana yang patut atau tak perlu..
jadi dok kemas baru2 ni..
ada make-up2 macam eye-shadoq set..blusher yang bertahun2..!!
aku rasa ada aku simpan yang dari masa aku kawen dulu pon..
masa masih make-up menerlip tebal nya.. hahahaha...
lama aku simpan..bukan pakai pon..
lagi2 yang jenis ada glitter2 tu..
susah nak tanggal cuci time nak solat..
sudah nya.. tak pakai2..

lagi satu... aku perasan banyak eye shadow aku jenis kaler2 terang tu..
dah tak musim ooiii nak pakai mengerlip2 hijau biru merah pink...hahaha..
faktor usia mungkin..
sekarang.. pakai minima sangat2..
tu pon.. pakai kaler2 warna kulit gak..
suka kaler2 coklat-coklat gelap..
hitam ala2 gotic pon susah nak pakai dah sekarang..
paling tak.. warna2 jambu macam pink lembut...
nak kasi muka nampak pinkish gitteewww...

aku dah tak make-up tebal sekarang..
sungguh ni...
paling tebal aku pakai kalau ada majlis..
atau masuk tv ritu.. photoshoot tuk majalah..
baru aku make-up lebih sikit...
kalau tak.. memang tak lah...
dan sekarang pon.. dah lebih konpiden nak kuar tanpa make up tebal2..
kekadang togel muka.. dah tak kisah...
terima kasih ephyra...eeaahh..tetibe.. hahahaha...

okeh2... panjang cerite ko kan..

lepas aku dok kemas2 laci ritu..
habes dah semua aku buang..
haaaa... tu mula lah rasa nak membeli baru jer tu...
motip sebenarnya...agagagaga..

tapi.. eye shadow-blusher memang lamaaaaaa sangat tak beli..
memang lama giler.. makan tahun hokeh...
ada satu tu.. aku dok lenjan..
tu pon satu kaler jer -kaler cekelat lembut- sampai belobang aku pakai..
jadi nya.. biler kate nak beli yang baru..
yang hagak2 tak pakai.. dah aku kire dah expired tu..
tak yah nak sayang2 sangat...
kalau kate sayang.. mahu lagi 15 tahun aku simpan tak pakai setakat penuhkan laci..
ai is tak suka hokeh semak2 penuh2..ngeeeee...

jadi.. amik kesempatan..
nak raya ni.. beli makeup raya sekali...miahahaha..ada ker make-up raya...
alaaaa...bukan tetiap minggu aku dok membeli..
mud shopping lepas beranak habs pantang.. biar kan ajeeerrr....





kali ni aku nak cube NAKED series 





eye shadow nih.. aku amik NAKED 4..
pallet kaler die banyak sikit..
aku suka kan kaler2 tanah pastel natural macam ni sekarang..
tak lah nampak hover sangat mengerlit sebatu dah nampak mate ko biru hijau.. hahahaha...
dan aku suka gak..sebab tak berkilat..
so far.. aku dah pakai..senang cuci bile time nak solat tuh..





apa tah nama blusher ni.. hahaha.. aku men beli jer..NAKED 6 code 04
die ada mixed kaler.. warna oren2 pink..
aku amik yang sesuai tuk kulit aku..

tapi suka sangat.. rasa nak beli lagi 2-3 tone kaler...
blusher memang paling2 jarang aku pakai...
aku takut muka aku naik jerawat lagi.. kulit ai sensitip u....
tapi sesekali nak pakai..macam seri2 giteeww...perasan sendiri...agagaga...




ni pon sama.. MASKARA NAKED 7
jarang beli pakai sekarang...sebab leceh nak tanggal kan time cuci dan angkat wudu'
jadi.. dah malas..tak yah pakai terus..
tapi..eerrr... yang lain2 semua dah keras2..aku dah buang semua...
kot time2 'coti' nak pakai kan.. beli lah sebatang...miahahaha..
so far.. aku pakai nih.. senang tanggal skali cuci..terus jatuh..
kalau ada orang suka jenis waterproof.. aku pulak tak suka..
sebab nanti mengeras jer kat bulu mata ko jenuh nak tanggal..
kene remover bagai baru hilang..
susah nak berwudu' cegitu gaya kan..




wah wah.. cerite pasal make up ko aty ooii.. hahaha..
tapi ko tengok..asal ada...
gantikan yang aku dah buang selambak sebelum tuh..
eerrr..kalau tak de pon tak apa dok.. 
saja jer ngada je ko kan nak membeli..uhuukkss....

sebetul nya..sekarang.. dah tak gheti nak cakap pasal ni semua.. sungguh..
sebab.. macam aku cakap...
sejak-2 menjak ni..dah tak hadap semua ni..
dah tak ikut pon brand trand bagai tuh...
nak pakai semua ni pon..mintak izin abah sado hokeh...jangan ko tak tau..
so far.. asalkan tak mengerlip meriah muka ko..
die hokeh jer..
ada sekali aku nak beli lipstik baru kaler pink..
try2.. warna terang sangat.. walaupon cantik..
tapi die tak izinkan..memang aku tak beli..
sebab kalau die tak suka.. tak kan aku nak pakai...
mithali tak binik abah sado nih... hahahaha..........

lempang sikit nak..tak yah blusher lagi dah...
terus merah jer pipi kau...kahkahkah...


okeh..tak kelako...





amboi ko perasaan nya amik gambo selpie sorang2 feeling sangat kah...hoho..


no filter - no 360 camera app - 
tak edit kecuali letak watermark

floles tak...?? sebab amik dari hp tak berapa nak terang...

muwahahaha..saja nak bagitau 


ni aku make up pakai NAKED SET aku beli atas tu..
eye shadow..blusher dan mascara..
blusher pon tak tebal2 nampak tak nampak jer aku letak..

kali ni aku pakai foundation maybelline kemarin aku cerite tu..
pon tak lah nak bershading bagai..
suka sebab muka tak naik minyak walaupon pakai lama..

 gincu bibir tu aku pakai NYX





gambar atas tu aku pakai lipstik jenama NYX 
aku pakai warna yang bawah ni..pucat..tapi aku suka..
yang pink lagi satu tu terang salah pilih kaler sebab biler pakai..terang pink sangat..huhu

cuma NYX ni macam jenis gloss kan.. mudah hilang kat bibir..
ko minum ker.. terus tanggal dah..
jadi.. kalau nak tahan lama mixedkan ngan lipstik biasa tu..



eeaahhh lagi sekali saja nak cerite... 
aku sarung tudung neolofar hijab original hadiah pemberian adik aku Tina
kaler jeans blue [biru gelap]
pakai teringat2 kat die..sebab die yang ngaja aku ber neolofar nih..
sudah nya aku pon terjebak sekali..
suka sebab senang pakai..cantik dan labuh..
sekarang aku ada banyak warna dah.. 
tina pernah hadiahkan 2 helai masa kali pertama nak cube dulu..
aaiihh..rindu sangat kat tina...[alfatihah]
lepas tu terus aku beli lagi sebab jatuh cinta..


eaaahh aku dah cakap cegini gak kan sebelum ni...
again.. aku tak jual tau..mihmihmih...











4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

comel

nuyui a.k.a miss YUI said...

jns naked yui xpnh try lg..hihi..tp kena cuba gak walau diri sndiri tak pndai nak makeup. haha

Mrs Little Voice said...

nyx tu mmg best

eima said...

tgh dok godek naelofar la ni hahaha