Wednesday, December 24, 2014

SUSUN ATUR :: REVOLUSI penyimpanan bekas rempah ratus




lambat aku update rini..
bizi nye 3 hari ya hampuuuunnnn....
seb baik ada adik bongsu aku laki tu..
cuti2 sekolah dok tinggal ngan aku..
banyak menolong...terutama nya dok melayan qaleef...
order-pembelian barang sangat lah banyak-alhamdulillah-
hujung2 tahun ni ramai dapat gaji awal-bonus eh..untungggg lah korang...
keje sendiri macam aku ni nan hado lah bonus nya kan... ku pasrah...
kene gigih lebih sikit lah kalau nak dapat lebih...ngeeee..


berbalik kisah susun atur tu..
haaaa...sebenarnya.. dah lamaaaaaa sangat bekas rempah aku tak ber-label
ada lah makan tahun gak lah... hahaha...dasaaaaattt...
eeaahhh.. aku label.. tapi gitu2 jer..
asal aku jer nampak...
yer lah.. bukan semua rempah aku kenal keeeeeennn.....agagaga..


aku dah tukar bekas dah..lama dah..
rasa sejak pindah kot..
aku pon tak ingat aku citer ker tak..-tak penting pon kan..
share sikit susun2 atur lama2 dulu..







aku pernah simpan rempah2 dalam peti ais 
pakai botol2 kaca IKEA kecik2 ni





ada sebahagian nya aku simpan dalam bekas hijau IKEA macam ni..




pernah gak susun macam ni atas rak para
kat umah sewa lama ni dulu






lepas tu.. simpan dalam laci
lebih kemas kat mata aku..
yang ni sekejap jer kot..
lepas jer aku beli bekas lain




dan susun atur terkini




































ceeeaahh.. ngada2 pulak nak kene scroll sampai bawah..heheh









sekarang aku pakai bekas plastik ni
aku rasa lebih praktikal
lebih kedap udara
lebih senang nak susun dan simpan
lebih ringan
lebih senang nak capai amik





dan ni susun atur dalam almari

kekal susun atur ni sampai sekarang
bekas2 ni aku dah pakai lama..cuma baru ni jer aku rajin melabel
tu yang tak share2 tu...dah label baru nampak semenggah sikit kan ghoper nya.. 
nampak lah kemas rapi...




iyerrrr... aku pakai rempah2 ni semua... 
bukan sekadar perhiasan hokeh..

ok..dah.. tu jer... tak ley nak cerite panjang2..
nak kuar buat penghantaran barang hari ni..
minggu ni.. hari2 aku gi pos laju mengepos barang hokeh..
sebab hari2 barang banyak...
pulak tu.. nak kejar masa..ramai cuti khamis-jumaat esok
ingat kan rini dah tak de..
tapi masih ada order..alhamdulillah..





sapa2 nak join penghantaran barang -EPHYRA hari ni
sila buat payment laju2 sebelum pukul 3 petang ni yer







DAPATKAN PACK EPHYRA DENGAN HARGA KASIH SAYANG
dengan harga LEBIH MURAH...!!!






+




PREMIUM PACK [30 SACHETS [SEBULAN]


 :: FREE BOTOL SHAKER
:: FREE BAG EPHYRA
:: FREE SKIN BAR EPHYRA 
[TAWARAN SEHINGGA 31 DEC 2014]
:: FREE KALENDAR 2015 
[TAWARAN SEHINGGA 31 DEC 2014]
:: FREE POSTAGE SEMENANJUNG


TRIAL PACK
10 SACHETS
BAG EPHYRA
FREE POSTAGE SEMENANJUNG


PASTIKAN ORIGINAL !!

WHAT'S UP /SMS :: 019-2085089

nurha_abdul82@yahoo.com











15 comments:

EzanIdris said...

waahh thanks sis. boleh guna idea ni nnt hehe

Jueliza Jamani said...

skrg guna jugak bekas ikea comel2 tu.. cuma garam jer letak bekas kaca ikea tu.. sebab mama marah dia kata hampa ni main masak2 ka.. hahahha.. lepas kena sound sedaih tu terus tukar.. kekkekek

Cik Sal said...

sanalah kak, sya pon simpn dlm tuppaware comel, siap ikut tema lg... suka ..nmpk kemas dan teratur... klau ada saudara, adikberadik, yg dtg nk msk senang... carik je ikut label... suami pon kata , kreatifnya... hahaaa... si suami pon mudah bila duduk dapur nk masak :)

Ezy Loy said...

bekas plastik tu beli kat mane kak?
kemas pulak tgk..
hehe

MissNadia said...

cantiknya susunan.. rajin betul

cik hani said...

kemasss...
i loike..

mana beli bekas biru tu?
ikea jugak ke?

Nurzakiah Hanum said...

sangat kemas

Suffiah zee said...

niceeeeeeeeeeee....li kat ne label tuh

nayfatimah rasyid said...

cantik lah bekas tue ;)
dah terbekenan lah pulak
nanti nak cari

MumMe said...

bila mumme liat mengemas,mumme akan dtg sini...dpt aura sikit...

zarulfarhana said...

alhamdulillah rezeki tu

Sheila Salim said...

Assalamualaikum.. akak, bekas kedap biru ni beli mana? nak juga cari. hehe sheila pakai yang ikea punya gak. warna hijau tu. hahahhahaa

Sumayyah Ahmad Hafiz Al-Arshadiy said...

Eh sama pulak kekdah simpan dlm botol ikea dlm laci tu...hihi...saya pun simpan dlm laci jgk. Takat ni belum rasa nak tukar lagi cara susun..mcm dah sennag cara itu..hehe..

Fai CeritaCinta said...

bersemangat je rasa nak masak bila tengok rempah ratusbtersusun cantik macam tu... nak buat macam ni memang dah lama, tapi tak terbuat2 lagi...

wani ezryl * said...

nice one! :) kalau sy pulak, utk simpan rempah2 or pasta kering, sy pakai bekas plastik silinder yg tutup pusing tu. senang nak bukak/tutup.