Sunday, February 23, 2014

kegilaan apa kan ini....



As salam semua..
lama sangat blog Akubukanbidadari ni bercuti yer...uhuukkss...
jangan risau... aku sihat..
anak sihat...eerr..laki aku pon sihat...[motip bagitau..??] ngeeeee.....

mohtip update entry hari ahad..??

eeahh...Johor kan kerje..Kelantang pon sama..tengganu lagi.. kedah sekali tak??

haaaa...tetibe macam rajin giler jer ko pulak kaaaaaaannn...

aku sayang kat korang bai...
tu aku update hari ahad..



ppuuiihh... sedangkan schedule entry...
pastu nak buat drama sangat kengkonon rajin update hari ahad...

lalalala....




ko rindu tak..??

eerrr... 



krik krik krik................

ok fineeeeeeeeeeeeee.............................




sobsobsob....



macam ko kesah jer pulak kan....

bahek la....


okeh..aku dah standby entry2 panas dah ni...kahkahkah..
matik lah kalau takde entry gempak lepas ni...ngeeee...
rindu oooii nak meraban dalam blog..
eerrr..rindu kaaaahh....?? 

.............................




macam2 nak cerite...
cerite 2 minggu lepas bersusun..
eerr..cerite sebulan lepas pon tak habes nak share...uhuukkss.....

ko nak cerite pasal susun atur..??
suka cerite pasal dekorasi..??
atau tentang perkembangan anak..??

haaa..semua ada aku nak cerite minggu ni..

cerite pasal aku pon ada...

eeerrrr....uuurrrmmm....aaaaaaa.....


uhuks uhuksss....


tak nak..??

sentap...

nak cerite pasal mana aku menghilang hampir 2 minggu..

insyaa Allah...


tapi....tuk permulaan..apa kate kite 'warm up' sikit ngan cerite PRODUK EPHYRA...


paaaaaaaannnnnnnnnngggggggggg...!!!


ko tak hapdet berminggu2...
sekali ko nak cerite pasal ephyra dulu..??!!! dah kenapa ko....


lalalalala....
nak cerite jugak...


alaaa..nak cakap sikit jer...
alhamdulillah...produk Ephyra semakin laris..
ramai yang repeat order...berkotak2 bai...!!
ramai dah bagi feed back yang bagus..
macam2 masalah dapat di atasi..aku teruja bai....teruja giler..
macam lah aku produk ephyra tu aku yang jadi pengasas nya...kahkahkah...
kak Miza tau...mati tegolek aku...
tapi siyes...mungkin sebab aku sendiri amik produk ni..
jadi..bile sama kongsi ngan korang..dan dapat kesan yang baik jugak..
giler ko tak suka kan..!!
kalau tak..selama ni aku cerite kat blog sorang2 jer...
macam perasan tepek muka sendiri bajet hot...puuiihh..
tapi sekarang..ramai update gambar kat aku dah nampak kesan perubahan...








sapa2 yang nak dapat kan harga produk EPHYRA dengan harga kasih sayang..
yang pasti..lebih murah dari harga pasaran..
WASSAP/SMS :: 019-2085089
aku sentiasa sedia melayani...insyaa Allah..
atau EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com




ni aku nak jawap sikit pasal pertanyaan2 korang tentang produk EPHYRA ni

1] Macamana nak bancuh minuman ephyra

:: bancuh dengan 180ml air masak biasa.. jangan bancuh ngan air panas nanti khasiat hilang..sia2 ko minum berkoyan2..
Ephyra ni datang dalam bentuk serbuk.. sebab tu disediakan sekali botol shaker untuk pembelian kotak premium [30 sachets] untuk memudah kan lagi bancuhan larut dalam air

2] waktu terbaik untuk pengambilan / minum ephyra

:: minum waktu pagi sebelum sarapan..time perut kosong tuk bagi kesan penyerapan yang lebih efektif ATAU waktu malam beberapa jam selepas makan atau sebelum tidur

3] sedap tak rasa ephyra ni

:: SEDAP...!!!! siyes sangat sedap..tak masam..pahit..atau sebarang rasa ubat..ni bukan tekak aku jer tau...hampir semua orang yang dah try ephyra ni cakap memang rasa nya sedap... rase buah oren.. manis2 buah gitew....

4] boleh campur ngan minuman lain seperti jus..??

:: BOLEH... tak kisah ko nak campur ngan air apa ko suka..tapi kalau ko bancuh ngan air masak biasa tu pon dah cukup rasa nya memang sedap dan tak de masalah nak minum macam tu jer..

5] bancuh ngan air sejuk boleh..??

:: Boleh...tapi tak di galakkan...

6] sehari minum berapa kali..??

untuk dapatkan kesan terbaik dan lebih cepat... minum 2 paket sehari iaitu pada waktu pagi dan malam [refer jawapan nombor 2].. tapi kalau nak minum sehari satu paket pon boleh... aku awal2 dulu.. minum sehari 2 sachets... tu mungkin kesan nya lebih ketara dengan cepat...tapi lepas tu..sampai sekarang aku amik satu hari satu sachet jer..-terpulang pada bajet korang-

7] berapa lama tuk nampak kesan nya..??

bergantung pada penerimaan badan seseorang.. ada yang tak habes sekotak dah nampak kesan ketara... tapi ada yang mungkin lambat..tapi biasa yang aku dengar dari pembeli...ramai yang berpuas hati dengan kesan2 awal terutamanya pada kulit muka dan rambut. 
macam aku sendiri..kesan ketara seawal sebulan pada kulit muka..
:: baca lebih lagi DI SINI

8] adakah Ephyra membantu proses perlawasan/pembuangan

:: Yes...insyaa Allah membantu


9] Boleh kah orang ada penyakit darah tinggi atau kencing manis minum produk Ephyra..??

:: Boleh. bukan sahajat darah tinggi dan kencing manis..tapi masalah buah pinggang, sakit sendi, strok, pakinson, penyakit tyroid dan berbagai lagi penyakit yang mungkin boleh dikatakan sebagai serius. TAPI nak ingat kan yer..Ephyra ni bukan lah ubat tuk menyembuhkan ke hapa.jadi..pesakit2 yang memang bergantung dengan ubat..tetap kene terus kan pengambilan ubat2 tersebut macam biasa..perlu jaga makan juga... tapi untuk untuk kesan khas atau untuk mereka yang mementing kan kecantikan dalaman...jangan risau untuk mencuba produk Ephyra ni sebab tak akan menganggu atau menambahkan lagi penyakit..insyaa Allah..


10] produk Ephyra sesuai untuk atasi masalah keguguran rambut..??

:: untuk aku... memang beri kesan paling ketara selain dari kulit muka.. masalah sejak bertahun..keguguran rambut yang teruk...alhamdulillah berjaya di atasi... rambut gugur dah kurang sangat2...dan rambut aku makin sihat serta lebat..!! testimoni ni bukan jer kat aku..tapi ramai jugak pada pengguna lain..insyaa Allah..satu hari nanti aku akan share semua testimoni dari pembeli2 aku sendiri yer...


11] waktu datang bulan [period] perlu ker berhenti minum ephyra ni..??

:: TAK PERLU BERHENTI WALAUPON DATANG BULAN-sebab tu satu box premium mengandungi 30 sachets untuk cukup sebulan pengambilan.. tak perlu skip sebab produk ni bukan produk hormon yang mengandungi kacip fatimah atau yang sewaktu dengan nya.. jadi..tak de masalah tuk terus minum walaupon datang bulan..malah produk ni akan membantu lagi melancarkan kitaran dan jugak sewaktu proses datang bulan tersebut dan mengurangkan rasa sakit sengugut/PMS -insyaa Allah-


12] ibu mengandung boleh minum produk Ephyra..??


:: Boleh tapi hanya selepas kandungan melepasi 5 bulan keatas..


13] bagaimana pula dengan ibu yang baru bersalin dan menyusukan anak dengan susu ibu..??

:: amat di galakkan...membantu pengeluaran susu badan dengan lebih efektif [insyaa Allah] dan kesan nya jugak boleh di perolehi oleh anak..menjadi kan kulit anak lebih cantik..lebih2 lagi untuk anak yang berkulit sensitif
:: baca lebih lagi DI SINI


14] Orang lelaki boleh minum..??

Dah tentu...rujuk pada jawapan No 11 iaitu produk ni bukan berasas kan dari bahan2 yang melibatkan hormon wanita..ia nya jugak membantu menambah tenaga dalaman samaada untuk wanita dan jugak lelaki
:: baca lebih lagi DI SINI



sumber :: page Ephyra


15] ada sijil HALAL dari JAKIM??




16] Tips terbaik untuk minum EPHYRA

apa2 supplement atau produk pon yang di ambil...jangan lupa minum air masak/air putih banyak2...korang tau tak air putih ni sangat membantu jika kita ambil bersama supplement tambahan termasuk EPHYRA...??

1. Menguruskan badan

Khabar gembira buat para wanita yang tengah berdiet. Air putih tidak mengandungi kalori, gula ataupun lemak dan ini ternyata mampu mengurangkan berat badan kita.2. Meningkatkan kesuburan

Air putih dapat menghasilkan hormon testosteron pada kaum Adam serta hormon estrogen pada kaum Hawa.

3. Melancarkan sistem pencernaan

Minum air putih dalam kuantiti lapan gelas setiap hari akan melancarkan sistem pencernaan. Ia dapat menghindarkan dari mendapat sembelit malah pembakaran kalori juga akan berjalan dengan efisien.

4. Melambatkan proses pertumbuhan zat yang menyebabkan kanser

Air putih bukan saja melambatkan pertumbuhan zat penyebab kanser malah ia juga dapat membantu mencegah penyakit hati dan ginjal.

5. Perawatan kecantikan

Kekurangan pengambilan air putih menyebabkan tubuh menghadapi kesulitan untuk menyerap air, sekaligus mengakibatkan kulit kering dan berkerut.

6. Tubuh lebih segar dan sihat

Khasiat air putih bukan sekadar untuk membersihkan tubuh saja tapi juga sebagai zat yang sangat diperlukan tubuh. Kita mungkin dapat bertahan bila tidak makan beberapa hari namun tidak mungkin dapat bertahan jika tidak minum air. Ini kerana air merupakan bahagian terbesar dalam komposisi tubuh manusia.

7. Menyihatkan jantung

Air putih juga diyakini dapat menyembuhkan penyakit jantung. Bahkan pada saat ini juga sudah banyak perubatan altenatif yang memanfaatkan penggunaan air putih.

8. Ubat kepada penyakit strok

Air putih tidak hanya digunakan untuk mengubati berbagai penyakit kulit, namun sangat efektif untuk mengubati penyakit lumpuh. Ini kerana air dapat membantu memperkuatkan kembali otot-otot dan ligamen serta melancarkan sistem peredaran darah dan sistem pernafasan.

AIR kosong PENAWAR pelbagai jenis PENYAKIT!!

Jadi anda semua, jangan ambil mudah tau... Jangan lupa amalkan Ephyra & sentiasa minum Air Putih @ air kosong setiap hari utk kecantikan dan kesihatan dalaman anda! 




17] Bolehkan Ephyra di ambil bersama supplement lain

:: Takda masalah.. in fact..aku sendiri amik supplement dari SHAKLEE seperti ESP/Meal Shake/ Oste / GLA
tapi pengambilan nya antara satu supplement dan Ephyra perlu ada jarak masa seperti sejam atau lebih..
contoh.. ESP amik waktu pagi/siang dan Ephyra aku amik waktu malam sebelum tidur.





haaaa..ko kalau nak tanya apa2 pasal produk Ephyra ni..boleh wassap direct jer kat aku..insyaa Allah aku cuba jawap mana yang aku tahu... aku suka product Ephyra ni.. sebab die adalah produk tuk kecantikan dalaman..dan menyerlah kan kat luar... tu pasal kesan nya bukan sahaja pada kulit muka jadi glowing..cerah...tapi membaik pulih sel2 dalam badan tuk keseluruhan nya..!!! tuk muka..rambut..kuku..paru2 kat badan... bukan jer kulit muka jer tau..tapi nampak kat bahagian2 badan yang lain jugak..insyaa Allah..asalkan yakin serta kosisten..

so kalau korang nak cuba...
wassap aku tau...
harga kasih sayang adik beradik yang penting lebih murah dari harga pasaran aku kasi kat ko..
ko boleh terus amik PREMIUM PACK [30 sachets] 
atau nak try dulu TRIAL PACK [10 sachets]




3 comments:

Chekgu Azrine said...

Nak cuba act tp bila ntah..huhu

fifi said...

Sy tertanya gak akak gi mana.nak pm sume..takut mengganggu.oh ye..nak request cite perkembangan anak eh..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Aty...ramai yg komen mmg bagus produk nih!